Sós Perec-bevonatú csirke nuggets (videó)

Ki ne lenne odáig a gyorséttermekben kapható nuggets-ért? Az aranyszínű csirkefalatok már kinézetre is rendkívül csalogatóak, hát még, ha bele is harapunk egybe.

Készítsük hát el ezt a finomságot házilag egyszerűen, bármelyik háztartásban fellelhető alapanyagokból!

Mártogatóst tálalva mellé kiváló ropogtatni-való lehet az esti film- vagy meccsnézés mellé is.

Hozzávalók:

  • 2 bögrényi sós perec
  • ½ bögre parmezán sajt
  • ½ bögre liszt
  • ¼ kiskanál bors
  • 2 tojás
  • 450 g csontozott csirkemell

Sós Perec-bevonatú csirke nuggets recept

Vágjuk fel a csirkemellet körülbelül 5 centiméteres darabokra.

Tördeljük bele a sós perecet egy konyhai robotgépbe. Szórjuk hozzá a sajtot, majd keverjük össze a gép segítségével.

Adjuk hozzá a borsot a liszthez, keverjük el, majd tegyük félre egy tálban vagy nagyobb tányérban. Verjük fel a tojást egy másikban, majd szórjuk bele a sajtos-pereces keverékünket egy harmadikba.

Következő lépés a panírozás. Forgassuk meg a csirkedarabkákat először a lisztben, ezt követően mártsuk bele a felvert tojásba, majd végül következhet a sajtos-pereces réteg.

Süssük ki a bepanírozott csirkedarabkákat növényi olajban. Forgassuk meg az olajban több alkalommal is, hogy mindkét oldala egyenletesen átsüljön.

Tálaljuk ketchuppal vagy egyéb mártogatós szósszal.


További receptek