Skót tojás

5 - 2 szavazat

A skót konyha ékessége az egyszerűen és nagyon hamar elkészíthető skót tojás.

Szinte minden köret mellé ajánlunk vagy szezonális salátákkal is fogyasztható.

Hozzávalók:

  • 12 főtt tojás
  • 350 g csirkemell
  • 1 evőkanál apróra vágott zöld kapor és petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
  • 2 evőkanál liszt
  • két nyers tojás
  • 50 g zsemlemorzsa
  • 50 ml olaj a sütéshez

Skót tojás recept

A csirkemellet nagyon apróra vágjuk egy vágódeszkán, majd egy tálba tesszük és hozzáadjuk a sót, borsot, a gyömbért, egy nyers tojást, a kaprot és a petrezselymet. Ezt követően jól elkeverjük az alapanyagokat a tálban és 12 egyforma csomóra osztunk, amit egy fóliára helyezünk.

Ez után nincs más dolgunk, mint becsomagolni a masszával a főtt tojásokat, majd megforgatni a lisztben, a megmaradt felvert tojásban és a zsemlemorzsában, végül egy serpenyőben lassú lángon addig süssük, amíg arany barnára sülnek.

Jó étvágyat!

További receptek