Ragadós ázsiai mázas csirke

4.67 - 3 szavazat

Ha egy lágy és lédús csirkés ételre vágyik az ember, akkor ez a megfelelő recept. A ragadós és édes ázsiai szósszal borított csirkemell egyszerűen fenséges.

Ha Ön is kedveli az ázsiai ízeket és a gyorsan elkészíthető ételeket, akkor ezt a receptet Önnek találták ki.

Hozzávalók:

  • 450 g vékonyra szelt csirkemell vagy kicsontozott csirkecomb
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ¾ bögre barnacukor
  • 1/3 bögre szójaszósz
  • 2 evőkanál hoisin szósz
  • 1 evőkanál édes chili szósz
  • 1 evőkanál gyömbér, meghámozva és lereszelve
  • 1 csipet szárított pirospaprika pehely
  • ½ kiskanál darált fokhagyma
  • 1 citrom leve

Ragadós ázsiai mázas csirke recept

Melegítsünk elő közepes hőfokon egy nagyobb serpenyőt az egy evőkanál olívaolajjal. Rakjuk bele a csirkét a sóval és a borssal. Süssük a csirkehús mindkét oldalát kb. 3 percig, vagy amíg mindkét fele el nem kezd barnulni. Ezután tegyük a csirkehúst félre egy tányérra.

A serpenyőben keverjük össze a barnacukrot, a szójaszószt, a hoisin szószt, az édes chili szószt, a gyömbért, a paprikapelyhet, a fokhagymát és a citromlevet. Közepes hőmérsékleten főzve forraljuk fel, majd főzzük további 1-2 percig, hogy besűrűsödjön a keverék.

Ekkor rakjuk vissza a csirkehúst a serpenyőbe, és borítsuk be mindkét oldalát a szósszal. Tálaljuk szezámmaggal és aprított zöldhagymával.

therecipecritic.com

További receptek

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!