Krémes spenótos articsókás csirkecomb

Ez a csodás recept az egyik legjobb módja a csirkecomb elkészítésének. Az elfogyasztása után még napokkal is képes az ember eszében járni, annyira finom.

Mindezek mellett egy valódi felüdülés a nehéz ételek után, hiszen nem tartalmaz semmilyen zsírosabb tejszínt vagy berántást.

A recept valahol félúton van a spenótos articsókás mártogatós és a tejszínes csirkecomb között meghintve egy kis fokhagymával és sajttal.

 

Hozzávalók:

  • 6 db bőrtől megtisztított, de csontos csirkecomb (használhatunk csirkemell filét is)
  • 1 evőkanál (4 gerezd) darált fokhagyma
  • 250 g zsírszegény krémsajt
  • 250 ml csirkehúsleves (húsleves alap)
  • 1 Konzerv articsóka pácban/vízben, leszűrve és szeletelve
  • 4 bögre baby spenótlevél
  • és bors a fűszerezéshez
  • ¼ bögre parmezán sajt

Krémes spenótos articsókás csirkecomb recept

Melegítsük elő a sütőnket 200 Celsius fokra.

Sózzuk és borsozzuk meg a csirkecombokat ízlés szerint. Fújjunk le egy hőálló serpenyőt sütőolajjal, melegítsük fel közepes hőfokra. Rakjuk bele a serpenyőbe a csirkecombokat, és pirítsuk mindkét oldalát 2-3 percig, vagy amíg aranybarnára nem sülnek. Szárítsuk fel róla a rajta maradt felesleges zsírt.

Keverjük bele a fokhagymát, és süssük, amíg illatozni nem kezd (kb. 1-2 perc). Adjuk hozzá a krémsajtot, és keverjük alkalmanként addig, amíg teljesen szét nem olvad és hígabb állagúvá nem válik. Ekkor öntsük bele a húslevest, és adjuk hozzá a parmezán sajtot.

Hagyjuk, hogy a krémes csirkecombos keverékünk felforrjon, majd vegyük lejjebb a hőfokot. Fedjük le a serpenyőnket, és pároljuk a csirkecombokat addig, amíg a szószunk be nem sűrűsödik (kb. 5 perc). Keverjük bele az articsókát és a spenótot. Épp csak addig keverjük, amíg a spenótlevelek fonnyadozni nem kezdenek.

Tegyük bele a serpenyőt az előmelegített sütőbe, és süssük tovább 15-20 percig, vagy amíg a csirkecomb teljesen át nem sül. Tálaljuk rizzsel vagy tésztával.

cafedelites.com

További receptek