Kínai csirkecomb egyszerűen

Értékelje a receptet!

Egy szuper recept mindazoknak, akik egyszerűen akarnak kiadós ételt tenni az asztalra! Egyszerű, nagyon ízletes és különleges csirkecombok. A többi kínai recepthez képest a kínai csirkecombok recept viszonylag egyszerűen elkészíthető és nem tartalmaz nehezen beszerezhető hozzávalókat sem.

Kínai csirkecomb

Hozzávalók:

Kínai csirkecomb recept

A csirkehúst alaposan megmossuk, és egy tálba tesszük. Ráöntjük a szójaszószt, jól elkeverjük, hogy a csirke minden részére jusson szója és legalább három órán keresztül a hűtőben pácoljuk.

Egy serpenyőbe öntjük az olajt, hozzáadjuk a cukrot, majd addig hagyjuk forró lángon, amíg a cukor karamellizálódik időnkénti keverés mellett.

Óvatosan, nehogy megégessük magunkat a forró olajjal, rátesszük a szójaszószos csirkecombokat és két percig magas lángon forraljuk. Ezt követően forró vizet öntünk a csirkecombokra, annyit hogy csak éppen ellepje és nagylángon megfőzzük.

Egy idő után a víz eltűnik a serpenyőből és a csirkecombok külseje kezd ropogóssá válni.

Forrás: gotovim-doma.ru

További receptek