Kacsamell narancsmártással

A francia konyha kifinomultságot és türelmet igényel, ha egy fantasztikusan finom és ugyanakkor kicsit különleges étellel szeretné meglepni szeretteit, készítse el a Kacsamell narancsmártással receptet.

Kacsamell narancsmártással

Hozzávalók:

  • másfél evőkanál vaj
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 1 teáskanál narancslikőr
  • 1/2 teáskanál cukor
  • 1/2 csésze víz
  • 1/2 csésze hús alaplé
  • 1 csésze frissen facsart narancslé
  • 1 kacsamell
  • bors

Kacsamell narancsmártással recept

A kacsamell bőrös részét vagdossuk be, hogy a zsír könnyebben tudjon eltávozni a kacsamellből. Sózzuk, borsozzuk és hűtőben pihentetjük 30 percig.

A narancs héját vékony szeletekre vágjuk, és 1 percig forraljuk a vízben, majd félretesszük. A narancs levét is közepes lángon forraljuk, amíg a mennyisége a felére csökken. Ez után hozzáadjuk a felforralt narancshéjakat, a hús alaplét és addig főzzük, amíg egy sűrű mártást kapunk.

Egy olaj nélküli serpenyőben 10 percig lassú tűzön pirítjuk a kacsamell bőrös oldalát, majd megfordítjuk és erős lángon 1-2 percig pirítjuk a másik oldalát is a kicsapódót zsiradékban.

Ezt követően leöntjük a zsiradékot a serpenyőből és hozzáadjuk a mártást, a cukrot, a narancslikőrt és a balzsamecetet, majd addig forraljuk folyamatos kevergetés mellett, amíg az alkohol elpárolog a mártásból. Ha nagyon sűrű lesz a mártás adunk hozzá 1-2 teáskanál vizet.

Végül belekerül a vaj is az ételbe és addig kavarjuk, amíg el nem olvad a forró mártásban.

Forrás: womansday.com.au

További receptek