in

Gyümölcsös csirketokány

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 zellerlevél
  • 5 szem bors
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • 4 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál curry
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg barackbefőtt
  • 10 dkg szilvabefőtt
  • 10 dkg almabefőtt

Recept:

A csirkemelleket megmosom és kicsontozom. A csontokból alaplevet főzök, amibe beleteszem a zöldségeket és fűszerezem. A csirkehúst kis darabokra vágom. Olvasztott vajon, kis tűzön kevés vöröshagymát fonnyasztok. Hozzáadom a csirkemellet, megsózom, megfőzöm, és az egészet kevergetve 3-4 percig pirítom. Amikor az edény alján lévő folyadék elpárolgott, megszórom liszttel és tovább pirítom. Meghintem a curry porral és a petrezselyemzölddel. Hozzáadom a fehérbort, tejszínt és a leszűrt csirkelevest.  Az egészet lassú tűzön, az edényt rázogatva, puhára párolom. Ha megpuhult a csirke, beleteszem az apró kockákra vágott befőtteket. Utoljára felforralom és burgonyapürével, vagy köret nélkül tálalom.

Elkészítési idő:  1 óra

What do you think?

Comments

Loading…

0

Meggyes és almás rétes

Csokis fánk