Egyszerű kolbásztekercsek

 

A kolbásztekercsek nemcsak finomak, de könnyű elkészíteni is őket, és bármilyen alkalomra megfelelnek. Legyen szó családi összejövetelről vagy ünnepi vacsoráról, mindenki elégedett lesz a szakács választásával!

Előkészület: 20 perc Főzési idő: 40 perc

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 vöröshagyma
  • fél kanál barna cukor
  • 2 lap fagyasztott leveles tészta
  • 1 tojás
  • 8 darab vastagabb marhakolbász (disznóhússal is lehet helyettesíteni)

Az egyszerű kolbásztekercsek elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200°C-on. Egy lapos tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Vegyünk elő egy serpenyőt és közepesen magas lángon pirítsuk meg a felszeletelt hagymát. Adjuk hozzá a barna cukrot és körülbelül 5 percig állandóan kevergessük, míg karamellizált állapotba nem kerül.

A fagyasztott, de már kiengedett tésztát elnyújtjuk, négyzetekre vágjuk. Széleit tojással megkenjük. Minden darabra elhelyezünk 1 evőkanál hagymáskeveréket, a tetejére pedig kolbászt rakunk. Ha megvan, akkor óvatosan feltekerjük és a tészta széleit jól egymáshoz nyomkodjuk, hogy ne essen szét.

A tekercseket egyenként beletesszük az előkészített tepsibe úgy, hogy lefelé kerüljön az összeadott rész. Meghintjük borssal és már süthetjük is!

Az elkészítési idő 20-25 perc, ennyi kell, hogy a tészta aranybarnára süljön. Paradicsomszósszal vagy zöld salátával tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

taste.com.au

További receptek

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!