Csirke fajitas

3 - 1 szavazat

Ez a csirke fajitas kötelező azokra nézve, akik kedvelik a mexikói konyhát. Ennek az ételnek nem csak a szezonális ízei csábítanak, de az élénk színei is szemet gyönyörködtetőek.

Ennek a csirke fajitasnak az elkészítése rendkívül egyszerű, hiszen a nagyja munkát a tűzhelyünk végzi el.

Előkészület: 15 perc – Elkészítési idő: 3-4 óra

Hozzávalók:

  • 0,8-1 kg csontozott csirkemell
  • 1 konzerv kockázott paradicsom zöld chilivel
  • 1 piros, sárga és zöld kaliforniai paprika (hosszában vékonyra felszelve)
  • 1 nagyobb fej hagyma félbevágva és felszeletelve
  • 4 gerezd fokhagyma ledarálva
  • 2 ½ kiskanál chilipor
  • 2 kiskanál köményőrlemény
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • ¾ kiskanál korianderőrlemény
  • 1 kiskanál
  • ¾ kiskanál bors
  • 2 evőkanál friss citromlé
  • 1 evőkanál méz
  • Tálaláshoz: tortilla lapok, tejföl, koriander, guacamole, salsa, cheddar sajt

Csirke fajitas recept

Öntsük bele a konzerv paradicsom felét egy lassú főzésre alkalmas edénybe, és igazítsuk el, hogy egy réteget alkosson. Rakjuk rá a paprikák és a hagyma felét, majd szórjuk meg fokhagymával. Erre rétegezzük rá a félbevágott csirkemelleket.

Keverjük el a chiliport, köményt, paprikát, koriander, sót és borsot egy keverőtálban. Ennek a keveréknek a felét oszlassuk el egyenletesen a csirkemelleken, majd vagdossuk be azokat. A maradék fűszerkeveréket szórjuk bele a résekbe. Erre helyezzük rá a megmaradt paradicsomot, kaliforniai paprikát és hagymát.

Fedjük le az edényt, majd főzzük magas hőfokon 3-4 óráig vagy alacsonyabbon 6-8 óráig, ameddig a csirkemell teljesen át nem fő, és a zöldségek meg nem puhulnak.

Vegyük ki a csirkemelleket, és vágjuk fel azokat vékony csíkokra. Vegyünk ki egy bögrényit az edényben lévő léből (erre már nem lesz szükségünk). Egy kisebb tálban keverjük el a citromlét és a mézet, majd adjuk hozzá az edényünk tartalmához a csirkével együtt. Ízlés szerint fűszerezzük. Finoman keverjük össze.

Tálaljuk melegen felmelegített tortillával, tejföllel, guacamoléval, sajttal és salsával.

cookingclassy.com

További receptek

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!