Cserépedényben sült mézes-fokhagymás csirke

A mézes-fokhagymás csirke szezámmagokkal megszórva talán leginkább a kínai konyhára emlékeztet minket. Aki szereti az édes és a sós íz keveredését, az minden bizonnyal ezt a receptet is többször elkészíti majd.

Azonban, ha csak egy kis újdonságra vágynánk, akkor is érdemes ezzel a nagyon egyszerűen elkészíthető finom étellel próbálkoznunk.

A mennyei húson felül, a maga után hagyott szósszal sem lehet betelni.

Hozzávalók:

  • 4 db kicsontozott csirkecomb
  • 4 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1/3 bögre méz
  • ½ bögre ketchup (ha elérhető, akkor alacsony nátriumtartalmú készítményt is használhatunk)
  • ½ bögre alacsony nátriumtartalmú szójaszósz
  • ½ kiskanál szárított oregánó
  • 2 evőkanál friss petrezselyem
  • ½ evőkanál pirított szezámmag

Cserépedényben sült mézes-fokhagymás csirke recept

Helyezzük a csirkecombokat az edényünk közepére, majd tegyük őket félre.

Egy keverőedényben keverjük össze a fokhagymát, mézet, ketchupot, szója szószt, oregánót és a petrezselymet, míg egy egyenletes, homogén masszát nem kapunk. Öntsük rá az elkészült szószt a csirkecombokra.

Tegyük rá a fedelét, és süssük alacsonyabb hőfokon 6-7 óráig, vagy magasabbon 4-5 óra hosszát.

Miután elkészült, tegyük át egy tányérra a combokat, és locsoljuk meg a levével, valamint szórjuk le a pirított szezámmaggal.

diethood.com

További receptek

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!