Bourbon csirke

Értékelje a receptet!

A Bourbon csirkének a neve is nemes, az íze pedig egyenesen felséges. Kitűnő választás második fogásnak ebédre vagy könnyű vacsorának, ha nincs idő hosszabb főzőcskézésre.

A gasztronómiában kevésbé járatosak is gond nélkül elkészíthetik. Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 4 kicsontozott, bőr nélküli csirkemell
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • ½ teáskanál fokhagymapor
  • ½ teáskanál gyömbér
  • ¼ teáskanál pirospaprika
  • 2 csésze ananászlé
  • 1/3 bourbon whiskey
  • 1/8 teáskanál bors
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • olívaolaj vagy vaj

Bourbon csirke recept

A főszereket először is összekeverjük, különös tekintettel a sorrendre. A fokhagymapor, a szójaszósz, a gyömbér, bors, cukor, kukorica és a pirospaprika után jöhet az ananászlé és a Bourbon whiskey. Ez utóbbi két alkotóelem adja meg a csirke ízét, így ügyeljünk az arányok betartására.

Míg a fűszerek összeérnek, elkészítjük a csirkét. Egy nagyobb serpenyőben közepes lángon megsütjük a kockára vágott csirkemellet. A hús alá tehetünk olívaolajat, de a vaj is megfelelő. Ha rózsaszínűre pirult a csirke, akkor átöntjük a fűszerekből összeállított szószba és tovább pároljuk 10 percig. Az ízek csodálatos kavalkádja lesz az eredménye a kísérletnek, hogy a Bourbon csirke megszülessen. Az édes-savanyú ételhez remekül passzol a rizs, melynek ezerféle tálalási variációja van.

tastebook.com

További receptek