Tocsiba burkolt ponty

Értékelje a receptet!

Hozzávalók:

  • 1,2 kg ponty vagy filé
  • , pirospaprika, bors, 1 tojás
  • 15 dkg lecsó
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg (füstölt) kolbász
  • 40 dkg burgonya
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg zsír vagy kevés olaj

Elkészítése:

A halat megsózzuk, majd paprikás lisztbe forgatjuk és forró zsírban vagy olajban ropogósra sütjük. Külön edényben lecsót készítünk amihez hozzáadjuk az apró szeletekre vágott gombát és a füstölt kolbászt. Ebben a lecsóban pároljuk az elősütött halszeleteket kb 10 percig. A meghámozott burgonyát apró lyukú reszeleőn lereszeljük, liszttel, tojással, sóval, borssal ízesítve sűrű palacsintatésztát készítünk. Ebből palacsintát (tocsit) sütünk. A tocsik egyik felébe tesszük a halat a raguval és a másik felét ráhajtjuk és forrón tálaljuk.

Az elkészítése kb 45 percet vesz igénybe.

További receptek