Halas Taco

Értékelje a receptet!

Ez a recept egy kis mexikói halászfaluból származik, ahol a Halas Taco nagy kedvenc! Mivel könnyű elkészíteni, remek ötlet egy gyors ebédre vagy egy kései vacsorára is. A különleges fűszerek kiemelik a halfilé zamatos ízét. Omlós, enyhén pikáns töltelékkel fogyasztható a taco, akár minden nap.

Előkészület: 15 perc. Sütés: 15 perc.

Hozzávalók 6 személyre:

  • ½ csésze tejföl
  • ½ csésze majonéz
  • ¼ csésze apróra vágott koriander (ha nincs friss jó a szárított is)
  • 1 csomag taco fűszerkeverék
  • 1 fél kg halfilé darabolva
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 csomag taco kagyló vagy tortilla
  • Öntet:
  • aprított káposzta
  • apróra vágott paradicsom
  • citromlé
  • taco szósz

Halas Taco recept

Alaposan keverjük össze a tejfölt, a majonézt, a koriandert és 2 evőkanál taco fűszerkeveréket egy kis tálban. Ha megvan, akkor a halfilé feldolgozása következik. A maradék fűszerekkel, a citromlével és a növényi olajjal összedolgozzuk, majd beletesszük egy nagyobb serpenyőbe. Folyamatos kevergetés közben, közepes lángon 4-5 percig sütjük. Egy villa segítségével eldöntjük, megpuhult-e a hal, ha igen, akkor máris kész a töltelék. A taco kagylót óvatosan megtöltjük vele és meglocsoljuk a taco-s öntettel. Igazi nyári csemege, melegen ajánlott strandoláshoz egy-egy frissítő mellé.

food.com

További receptek