Tavaszi csirke zöldségekkel

Értékelje a receptet!

Bár a tavasz lassacskán elhagy minket és hamarosan itt a tomboló nyár, ennek az ételnek az elkészítése maga az élvezet szinte minden évszakban. A zamatos csirkehús és friss zöldségek garantálják, hogy minden falat a tavaszt idézi; derű és fény költözik a konyhába, ahogy készül a finom egytálétel.

Elkészítési idő: 65 perc

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db apróra vágott hagyma
  • 500 g kicsontozott csirkecomb
  • 300 g kisméretű újburgonya
  • 420 ml ételízesítő (kocka is lehet)
  • 350 g brokkoli
  • 350 tavaszi zöldek (petrezselyem, zeller) aprítva
  • 140 g zöldborsó
  • 1 csokor újhagyma szeletelve
  • 2 evőkanál pesztó szósz

Tavaszi csirke zöldségekkel recept

Melegítsünk fel kevés olajat egy nagyobb serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát, óvatosan pirítsuk 5 percig. Amíg párolódik, tegyük bele a csirkét, és süssük addig, míg szép barna színt nem kap. Beletesszük a burgonyát, az ételízesítő kockát és az őrölt fekete borsot. Lassú tűzön pároljuk az ételt, míg a burgonya és a csirke teljesen megpuhul. Ezt követően húzzuk le a lángot a tűzhelyen.

A megfőtt burgonyás-csirkés ételhez adagoljuk a brokkolit, a zöldeket, a zöldborsót és az újhagymát. Keverjük át alaposan az összetevőket, majd lassú tűzön rövid ideig főzzük. 5 perc múlva keverjük bele a pesztót, és kész is a finom ebéd. A fedő alatt a zöldségek tovább puhulnak, összeérlelve az ízeket. Igaz tavaszi finomság. Laktató és ízletes, akár vacsorára is elkészíthető.

bbcgoodfood.com

További receptek