Tárkonyos csirkegombóc

Értékelje a receptet!

Hozzávalók:

Gombóc:

Mártás:

  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • szerecsendió
  • tárkony
  • fél citrom leve
  • 2 dl tejszín
  • 1 tojássárgája

A csirkét kb fél liter sós vízben puhára főzöm és kicsontozom. A húst hagymával és szalonnával ledarálom. Hozzákeverem a tojásokat és a zsemlemorzsát. Sóval borssal tárkonnyal petrezselyemmel és pirospaprikával fűszerezem. A jól összedolgozott masszából gombócokat készítek. A csirke főzőlevét felforralom, és abban nagyon kis tűzön 10 percig főzöm a gombócokat. A kész gombócokat kiszedem és tálalásig melegen tartom.  A mártáshoz vajból és lisztből világos mártás készítek, és felöntöm fél litert csirkelével. Sóval szerecsendióval és tárkonnyal fűszerezem, majd pár percig forralom. Forralás közben hozzáadom a citrom levét is. Ha kellő sűrűségűre forrt, leveszem a tűzről és a tejszínnel és a tojás sárgájával elkeverem. A mártás a gombócokra öntöm, meghintem petrezselyemmel és rizzsel tálalom.

Elkészítési idő: Másfél óra

További receptek

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!