Serpenyős lasagne egyszerűen és gyorsan

Ki hitte volna, hogy a lasagne 30 perc alatt is elkészíthető, és nem kell hozzá a sütőnket bekapcsolni? Pedig mindez igaz. Ezt pedig ez a csodás recept be is bizonyítja.

Az ízletességének a titka pedig igazából tésztaszószban van. Használjunk hozzá paradicsomos és bazsalikomos mártást, és a siker garantált lesz.

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál repceolaj
  • 350 g darált marhahús
  • 350 g olaszkolbász
  • 1,5 bögre marhahúsleves
  • 1 kiskanál
  • 1 kiskanál tört feketebors
  • 1 kiskanál fokhagymapor
  • 1 bögre ricotta
  • 1,5 bögre mozzarella
  • 8 db lasagne tészta, négybe törve
  • ¼ bögre parmezán sajt a tálaláshoz
  • Friss bazsalikom a tálaláshoz

Serpenyős lasagne recept

Forrósítsuk fel az olajunkat közepes hőfokon egy nagyobb serpenyőben. Adjuk hozzá a marhahúst és a kolbászt, és süssük addig, amíg meg nem barnulnak, és kis darabokra nem omlanak. Ez kb. 5 percig tart. Fölözzük le róla a felesleges zsírt.

Adjuk hozzá a marhahúslevest és keverjük jól el.

Nyomkodjuk bele a tésztadarabkáinkat a szószba egy egységes réteget alkotva ezzel.

Keverjük össze egy kisebb edényben a ricottát, fél bögre mozzarellát, a sót, a borsot és a fokhagymaport. Rakjuk bele kis gombócokként a keverék körülbelül felét a serpenyőnkbe, majd következhet még egy réteg tészta a szószba nyomkodva.

Ezt követően folytathatjuk a sajtos keverék adagolását, majd ha befejeztük, jöhet az utolsó tésztaréteg. Óvatosan nyomkodjuk meg a darabkákat, ezzel biztosítva, hogy az összes tésztadarab fedve legyen.

Várjuk meg, míg a lasagne felforr, majd vegyük lejjebb alatta a hőt, fedjük le a serpenyőnket, és hagyjuk így főni kb. 15 percig.

Ezt követően vegyük le a serpenyő tetejét, és szórjuk meg az ételünket a maradék mozzarellával, majd fedjük le újabb 5 percre. Vegyük le a tűzről.

Hagyjuk így állni tálalás előtt néhány percig, majd díszítsük parmezánnal és friss bazsalikommal.

asimplepantry.com

További receptek

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!