Sajtos és szalonnás kenyérsüti

Ha szeretnénk egy jót reggelizni, akkor kiváló opció lehet ez a sajtos és szalonnás kenyérsüti, vagy hívhatjuk igazából, aminek csak akarjuk. Az íze valahol a francia pirítós és az omlett között van.

Az elkészítése pedig nagyon egyszerű, habár a maga minimum 45 perces idejével talán nem a leginkább a megfelelő a rohanós reggelekre. A hétvégéken azonban garantáltan ideális lesz az egész család számára.

Hozzávalók:

  • 300 g szalonna (bacon)
  • 6 tojás
  • 1,25 bögre tej
  • ¼ kiskanál
  • Bors
  • 7 bögre baguette, 2 cm-es darabokra vágva
  • 2 bögre reszelt sajt (amilyen fajtát csak szeretnénk)
  • Petrezselyem a tálaláshoz

Sajtos és szalonnás kenyérsüti recept

Forrósítsunk fel egy tapadásmentes serpenyőt. (Használhatunk egy kicsi olajt, ha úgy látjuk jónak.) Tegyünk félre 2 evőkanállal a szalonnából, a többit azonban tegyük bele a serpenyőnkbe, és enyhén pirítsuk meg. Vegyük ki a serpenyőből, és tegyük rá egy papírszalvétával kibélelt tányérra.

Keverjük össze egy tálban a tojásokat, a tejet, a sót és a borsot.

Tegyük a kenyeret egy nagy cipzáras tasakba, és öntsük bele a tojásos keveréket, 1,5 bögre sajtot, és a sült szalonnát. Próbáljuk minél inkább belepasszírozni a tojást a kenyérbe.

Sajtos és szalonnás kenyérsüti - elkészítés

Tegyük félre a hűtőbe legalább 30 percre, de akár egy egész éjszakára is, hogy a tojás teljesen beleivódjon a kenyérbe.

Melegítsük elő a sütőnket 180 fokra.

Fújjunk be vagy vajazzunk ki egy kb. 21 cm-es tepsit. Öntsük bele a kenyeres masszát, igazítsuk szét a tepsiben, majd szórjuk meg a félretett szalonnával és a maradék fél bögre sajttal. Fedjük le lazán egy darab fóliával.

Süssük így 25 percig, majd vegyük le a fóliát, és tegyük vissza a sütőbe további 10 percre, hogy szép aranybarna legyen a teteje.

Hagyjuk állni kb. 5 percig, mielőtt kivesszük a sütőformából, és felszeletelnénk. Tálaláskor díszítsük petrezselyemzölddel.

recipetineats.com

További receptek