Quiche baconnal és gombával

Értékelje a receptet!

Quiche, azaz tésztában sült sós sodó baconnal és gombával ízletes, kiadós reggeli vagy ebéd, ritkábban vacsora. A tojásos ételek rajongói hamar megszeretik a francia konyha ékességét, mivel könnyű elkészíteni és igencsak tartalmas étkezést tesz lehetővé. Nyáron salátával, télen pedig hasábburgonyával fogyasztható.

Előkészület: 20 perc. Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál vaj
  • 3 db szeletelt csiperkegomba
  • 4 szelet szeletelt bacon
  • ½ hagyma
  • 1 teáskanál őrölt fokhagyma
  • 2 teáskanál francia mustár
  • 1 teáskanál apróra vágott snidling
  • 7 felvert tojás
  • 1 lap leveles tészta
  • ¾ csésze reszelt cheddar sajt
  • ¾ csésze mozarella

Quiche baconnal és gombával recept

Első lépésként melegítsük elő sütőnket, kapcsoljuk 180°C-ra. Egy nagy serpenyőbe tegyük bele a vajat, a hagymát, a gombát és a bacon szalonnát. Nagyon finoman, óvatosan kavargassuk, míg a hagyma áttetsző színt nem kap. Akkor vegyük le a tűzről, nehogy megbarnuljon, megégjen.

Egy nagyobb tálban keverjük össze a tojást, a fokhagymát, a mustárt és a metélőhagymát. A tésztalapunkat nyújtsuk el és tegyük bele egy kerek tepsibe. A fölösleges tésztával a perem mentén az üres területeket kitölthetjük. A tésztalapot megszórjuk egy kis sajttal, majd rátesszük a gombás, baconos keveréket. Ezt követi a tojásos rész, melyet egyenletesen terítünk szét. Megszórjuk a maradék sajttal és máris tehetjük a sütőbe. 40-45 perc szükséges a Quiche elkészítéséhez. Igazán laktató ételféleség, mely kiváló második fogásnak is.

bestrecipes.com.au

További receptek