Egy edényes pizzás tészta

Olykor szükség van rá, hogy csak egyetlen edényt használjunk az ebéd elkészítéséhez, főleg, ha rosszul állunk a mosogatással. Na és mi van akkor, ha ezen a napon éppen egy kis pizzát kívánnánk meg? Semmi, ugyanis ez a kettő tényező mellett is könnyedén elkészíthető az ebéd vagy éppen a vacsora.

Ráadásul akkor is jó lesz nekünk ez a recept, ha csak fél óránk van a főzésre, ugyanis éppen ennyi időt vesz igénybe a csodás egy edényes pizzás tészta elkészítése.

Hozzávalók:

  • 450 g olasz kolbász
  • 1 kisebb fej vöröshagyma, felszeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma, darálva
  • 1 üveg spagetti szósz
  • 1 konzerv kockázott paradicsom
  • 1 bögre víz
  • ½ kiskanál szárított oregánó
  • ½ kiskanál szárított bazsalikom
  • 250 g penne tészta
  • 2 bögre reszelt mozzarella sajt
  • ½ bögre reszelt parmezán sajt
  • Szeletelt pepperoni

Egy edényes pizzás tészta recept

Egy nagy serpenyőben megbarnítjuk a kolbászt, a hagymát és a fokhagymát. Csöpögtessünk le róla minden zsiradékot.

Adjuk hozzá a spagetti szószt, a felkockázott paradicsomot, a vizet, az oregánót és a bazsalikomot. Keverjük egyneművé a keveréket. Adjuk hozzá a tésztát, majd óvatosan keverjük el a szószunkkal. Fedjük le, és főzzük 10-15 percig, vagy amíg a tészta meg nem puhul.

Melegítsük elő a rostot.

Szórjuk meg a tésztát a sajtokkal és a pepperonival. Tegyük a rost alá 3-5 percre, vagy amíg a sajt meg nem olvad.

countrysidecravings.com

További receptek

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!