Disznóhúsos, paradicsomszószos spagetti tészta

Az egytálételek mindig igen népszerűek, így biztosak vagyunk benne, hogy ez a tésztaétel is az lesz. A paradicsomos szósz és a disznóhús ízének keverékek pedig egyszerűen felejthetetlenné fogja tenni ezt a fantasztikus étel.

Nem beszélve arról, hogy az elkészítése során csak egy edény piszkolódik el, így a mosogatnivaló miatt sem kell aggódnunk.

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál repceolaj

  • 450 g darált sertéshús

  • és frissen őrölt bors

  • 1 közepes fej vöröshagyma felaprítva

  • 4 gerezd fokhagyma felaprítva

  • 2 evőkanál paradicsomszósz

  • 1 evőkanál szárított oreganó

  • 1 konzerv (400 g) törött paradicsom

  • 1 konzerv (400 g) aprított paradicsom

  • 2 bögre alacsony nátriumtartalmú csirkehúsleves

  • 220 g bucatini tészta (használható más száraztészta is)

  • 140 g baby spenót

  • 110 g reszelt parmezán sajt, plusz valamennyi a tálaláshoz

 

Disznóhúsos, paradicsomszószos spagetti tészta recept

Forrósítsuk fel az olajt közepes hőfokon egy nagyobb holland sütőben. Adjuk hozzá a sertéshúst, és oszlassuk szét az egész edényben egy fakanál segítségével, majd fűszerezzük sóval és borssal. Alkalmankénti keverés mellett főzzük addig, amíg a hús szép barna színt nem kap. Ekkor adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd állandó keverés mellett főzzük tovább így körülbelül még egy percig.

Adjuk hozzá a paradicsomszószt és az oreganót, és keverjük szét, hogy a szósz ellepje a húst és a zöldségeket is. Ekkor adjuk hozzá a tört paradicsomot, a kockázott paradicsomot, a csirkelevest és fél bögre vizet. Fűszerezzük még több sóval és borssal, és keverjünk el mindent, hogy egy egyenletes masszát kapjunk.

Adjuk hozzá a tésztát, és biztosítsuk, hogy az elmerüljön a húsos keverékünkben. Forraljuk fel a keverékünket, majd vegyük kicsit lejjebb a hőfokot az edényünk alatt, hogy lassan főjön az ételünk. Fedjük le, és hagyjuk így főni kb. 10 percig. Ezután vegyük le a fedelét, és keverjük el jól a tésztát, majd fedjük le újra, és főzzük további 7-8 percig, míg a tészta teljesen át nem fő. Amint ez megtörtént, adjuk hozzá a spenótot és a sajtot, majd főzzük tovább állandó keverés mellett, amíg a sajt meg nem olvad és a spenótlevelek hervadozni nem kezdenek.

Tálaljuk az ételt azonnal további parmezán sajttal megszórva.

buzzfeed.com

További receptek

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!