Csirke spagetti tejszínnel és parmezánnal

Ez a spagetti kivételesen nem paradicsomosan készül. A csirkés és tejszínes-sajtos ízesítéssel csodálatosan összhangba hozott tészta igazi nyári csemege, megfőzhető akár minden nap. Pár alapanyagból gyorsan összehozható, garantáltan a család egyik kedvenc ebédje lesz!

Előkészület: 15 perc. Főzési idő: 30 perc

Hozzávalók 6 személyre:

  • ¼ csésze vaj
  • ¼ csésze liszt
  • 2/3 csésze csirke húsleves
  • ½ csésze alacsony vagy közepes zsírtartalmú tejszín
  • ½ csésze tejföl
  • 1 csésze parmezán reszelt sajt
  • ¼ csésze száraz fehérbor, almalé vagy ¼ csésze fehér szőlőlé
  • 1-2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • ½ teáskanál száraz mustár
  • , bors, ízlés szerint
  • 3 csésze főtt csirkemell felkockázva
  • 8 dkg főtt spagetti
  • 2 teáskanál őrölt paprika
  • A díszítéshez:
  • kevés parmezán sajt
  • apróra vágott friss petrezselyem

Csirke spagetti tejszínnel és parmezánnal recept

A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, óvatosan hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjük. Amikor a lisztes-vajas keverék kezd besűrűsödni, a húslevessel meglocsoljuk. Ezt követően egyenként adagoljuk a tejszínt, a tejfölt, a parmezán sajtot, a bort, a fokhagymát, a citromlét, a száraz mustárt, sót és a borsot. Közepes lángon kevergetjük, míg az ízek összeérnek és sűrű mártást nem kapunk.

A fehér mártásos csirkét és a kifőzött spagetti tésztát alaposan, de óvatosan, hogy a tészta ne törjön, keverjük össze. Tegyük az egészet egy tepsibe, szórjuk meg a paprikával és a maradék parmezán sajttal, majd toljuk a sütőbe. 30 percen keresztül, pirulásig 180 °C-on süssük készre. Meghintjük petrezselyemmel és már tálalható is!

food.com

További receptek

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!