Szív alakú lamington

5 - 1 szavazat

Szeretetünket semmivel sem lehetne jobban kifejezni, mint ezzel a nagyszerű süteménnyel!

A szív alakú lamington meghódít bárkit, aki megkóstolja. Nemcsak teázáshoz, de ünnepi desszertként is tálalható vagy Valentin napra is.

Előkészület: 20 perc – Sütési idő: 25 perc

Hozzávalók:

  • 115 g önkelő (sütőporral kevert) liszt
  • 50 g kukoricaliszt
  • 4 tojás
  • 155 g porcukor
  • 80 ml forró víz
  • 10 olvasztott vaj
  • 325 ml eperöntet
  • 170 g kókuszreszelék

Szív alakú lamington recept

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Kenjünk ki zsírral egy 23 cm-es tortaformát. Szitáljuk át a liszteket.

Elektromos habverővel verjük fel a tojásokat egy nagyobb tálban, fokozatosan adjuk hozzájuk a cukrot, és verjük tovább addig, míg sűrű, de folyékony állagú nem lesz.

A tojásos keverékhez adjuk hozzá a két fajta liszt keverékét, óvatosan kavarjuk. A forró vizet és a vajat keverjük össze, majd lassan öntsük a tálba. Finom mozdulatokkal dolgozzuk át a tésztát, majd öntsük az egészet az előkészített tepsibe. Simítsuk el a felületet. Az előmelegített sütőben 20-25 percig süssük, míg a tészta ruganyos nem lesz. Amint kész, tegyük félre hűlni.

Szív alakú tésztavágóval felvágjuk a süteményt azonos darabokra, belemártjuk az eperöntetbe. A piskóta hamar magába szívja a finom ízeket, gyorsan kell dolgozni. Ezt követően az áztatott szíveket beleforgatjuk a kókuszreszelékbe és tálcára helyezzük.

Légmentesen záródó dobozban legfeljebb 3 napig tárolható.

taste.com.au

További receptek