Limeos semifreddo sajttorta

Értékelje a receptet!

Hűsítő desszert, mely sokáig tárolható. Akár 3 hónapig is eláll lefagyasztva. Kitűnő választás ünnepi alkalmakra.

Előkészület: 20 perc. Elkészítés: 10 perc

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 140 g háztartási keksz
  • 75 olvasztott vaj
  • A töltelékhez:
  • 300 g sűrített tej
  • 200 g teljes zsírtartalmú krémsajt
  • 150 ml tejszín
  • 3 lime finomra reszelt héja
  • 3 evőkanál lime lé
  • Az áfonyaöntethez:
  • 200 g friss vagy fagyasztott áfonya
  • 100 g porcukor
  • 1 evőkanál őrölt nyílgyökér- vagy kukoricaliszt

Limeos semifreddo sajttorta recept

Először is helyezzünk fóliát őzgerinc sütőformába, jól nyomkodjuk le, a szélei nem baj, ha lógnak. Tegyük a kekszeket egy mélyhűtős zacskóba és sodrófával aprítsuk össze. Keverjük össze az olvasztott vajat a kekszmorzsával és a kapott keveréket egyenletesen helyezzük el a formában. Amíg a töltelék készül, rakjuk be a hűtőbe a sütemény tésztáját.

Elektromos habverővel keverjük össze a sűrített tejet, a sajtot és a tejszínt. A pár perces művelet után adjuk hozzá a citrom reszelt héját és levét. Addig verjük a hozzávalókat, amíg egy sűrű állagú krémet nem kapunk.

Az összemixelt tölteléket rákenjük a kekszes tészta alapra. A kész desszertet lefedjük a fólia kiálló részeivel légmentesen, és hűtőbe tesszük legalább egy fél napra.

Közben elkészítjük az áfonyaöntetet. A vörös áfonyát, a cukrot és 150 ml vizet egy serpenyőbe tesszük, 5 percig főzzük. Időnként megkavarva figyeljük, hogy a gyümölcs mikor kezd puhulni. A nyílgyökér- vagy kukoricalisztet 2 evőkanál hideg vízzel elkeverjük simára, majd beletesszük az öntetbe. További 2 percig lassan kevergetjük, majd lefedve hagyjuk állni. Ha kihűlt, betehetjük a hűtőbe.

Az elkészült édességet az áfonyaöntettel kínálhatjuk. Finom és dekoratív desszert.

bbcgoodfood.com

További receptek

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!