Gluténmentes vegán banánpalacsinta

Nem is lehet semmi sem klasszikusabb, mint a banánpalacsinta. Megfelelő minden étkezésre, és kevesebb, mint 20 perc alatt el is készül.

Még akkor is szeretni fogja mindenki, ha nincs odáig a gluténmentes, természetes alapanyagú ételekért. Tálalhatjuk magában vagy adhatunk hozzá még több banánt és mogyorót, hogy még finomabb legyen.

Hozzávalók:

  • 1 érett paradicsom
  • ½ bögre gluténmentes finomliszt keverék
  • ½ bögre gluténmentes zabliszt
  • 2 evőkanál kókuszcukor
  • ½ kiskanál szódabikarbóna
  • 1,5 kiskanál sütőpor
  • ¼ kiskanál
  • ½ kiskanál fahéj
  • 1 evőkanál len
  • 2 evőkanál forró víz
  • ¾ bögre édesítetlen mandulatej

Gluténmentes vegán banánpalacsinta recept

Készítsünk egy len tojást úgy, hogy összekeverjük egy kisebb edényben a forró vizet a lennel.

Keverjük össze egy kisebb edényben a lisztet, a kókuszcukrot, a kelesztő anyagokat, a sót és a fahéjat.

Pépesítsük a banánt, és keverjük a száraz anyagokhoz a mandulatej körülbelül felét.

Adjuk hozzá a len tojást és a maradék mandulatejet, és keverjük amíg jól el nem vegyülnek a hozzávalók.

Kenjünk ki vegán vajjal vagy fújjuk le tapadásmentes sütősprayjel a használni kívánt serpenyőt. Melegítsük elő.

Süssük a palacsintákat addig, amíg buborékok nem jelentkeznek a tetejükön. Fordítsuk meg, és süssük meg a másik felét is.

Szórjuk meg kókuszcukorral, mogyoróval, és adjunk mellé még több banánt.

spoonuniversity.com

További receptek