Finn palacsinta

Finn palacsinta
Finn palacsinta recept
Értékelje a receptet!

A Finn palacsinta egy egyszerű, ugyanakkor nagyon fonom recept.

A sütés elején felfúvódik a palacsinta közepén, majd összeesik így kiválóan alkalmas a friss erdei bogyókkal vagy más bogyós gyümölcsökkel való megtöltésére.

Hozzávalók:

  • 60g vaj
  • 1 teáskanál vanília
  • 1/4 teáskanál
  • 2 evőkanál cukor
  • 64g liszt
  • 240ml tej
  • 3 tojás
  • erdei gyümölcs
  • porcukor

Finn palacsinta recept

Első lépésként melegítsük elő a sütőt 200 fokra majd egy tálba verjük habosra a tojásokat és ezt követően folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejet, a lisztet, a cukrot, a vaníliát és a sót.

Egy kerek formájú vas serpenyőbe pár percig olvasszuk fel a vajat a sütőben, majd vegyük ki és adjuk hozzá a palacsinta masszát.

Tegyük vissza a sütőbe és süssük 20-25 percig. Miután megsült tegyük a tetejére a bogyós gyümölcsöket és szórjuk meg porcukorral, majd hagyjuk állni néhány percet fogyasztás előtt.

 

 

 

Forrás: noshingwiththenolands.com

További receptek