Fergeteges csoki tál

Értékelje a receptet!

Kényeztesse magát minden idők legjobb csoki táljával, melyben a tejszín keveredik a karamellel, mogyoróval és a mályvacukorral.

Garantáltan nem bánja meg! Elkészítési idő: 50 perc

Hozzávalók 6 adagra:

  • 1 ¾ csésze liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • ½ csésze barna cukor
  • 1 csésze tej
  • 125 g olvasztott vaj
  • ½ csésze tejcsokoládé dara
  • 380 g folyékony karamell
  • ¼ csésze apróra vágott mogyoró
  • 300 ml tejszín
  • mini mályvacukor
  • Öntet:
  • ½ csésze barna cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 csésze forró víz

Fergeteges csoki tál recept

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Keverjük össze a lisztet, a kakaót és a cukrot egy nagyobb tálban, majd adjuk hozzá a tejet és a vajat. Jól keverjük át az egészet! Ezt követően beleszórjuk a csoki dara egy részét a tésztába.

A tésztakeverékbe beleöntjük a karamell felét, összedolgozzuk, és az egészet belehelyezzük egy tűzálló sütő edénybe. Elsimítjuk egy lapos fakanál segítségével, majd a maradék karamellt is ráöntjük. A tészta egyenletesen szét fog folyni a tepsiben.

Az öntethez keverjük össze a cukrot, a kakaót és a forró vizet egy főzőedényben. Locsoljuk meg vele a tésztát, utána tegyük be a sütőbe 30-40 percre. Ha megsült, hagyjuk állni 5 percig. Tejszínhabbal, mályvacukorral, csokoládé darával és mogyoróval díszítjük. Azonnal tálalhatjuk.

taste.com.au

További receptek

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!