Fekete szedres morzsa süti gyorsan

Értékelje a receptet!

A fekete szedres morzsa süti szinte kötelező nyári desszert. Gyorsan, könnyen elkészíthető, nem igényel nagy szaktudást. A kezdő szakácsok számára kitűnő recept a család lenyűgözésére.

Előkészület: 10 perc. Főzési idő: 30 perc

Hozzávalók 4-6 személyre:

  • A gombóchoz:
  • 1 csésze liszt
  • 1 ½ teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál vaj
  • 1/3 csésze nem zsírszegény tej
  • A gyümölcs előkészítéséhez:
  • 4 csésze frissen fagyasztott (kiolvasztott, lecsepegtetett) szeder
  • ½ és ¾ csésze cukor attól függően, milyen édesre szeretné
  • ¼ teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1/3 csésze víz
  • Javasolt hozzá tejszín és/vagy fagylalt

Fekete szedres morzsa süti recept

Egy közepes méretű tálban habverővel lassan kevergetve összeöntjük a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót. A felkockázott vajat adjuk a lisztes keverékhez. Egy fakanállal vagy tiszta kézzel forgassuk jól át, hogy az alapanyagok tésztává érve morzsaszerű állagot vegyenek fel. Ha kész, egyelőre félretesszük.

Egy két literes serpenyőbe tegyük bele a szedret, a cukrot, a fahéjat, a citromlevet, a reszelt citromhéjat és öntsünk hozzá vizet. Melegítsük forrásig, kevergessük rendszeres időközönként. Amikor már jócskán forr, az oldalra tett tésztából jókora darabokat leszakítunk és beledobjuk a szedres öntetbe. Az edény méretétől függően tudunk beletenni több vagy kevesebb gombócot. Igyekezzünk befedni az edényt, hogy az értékes tápanyagok megmaradjanak. Körülbelül 25 percig főzzük a desszertet.

Ha kész, kivéve a gombócokat leöntjük a szedres öntettel és hozzá tejszínt és/vagy fagylaltot tálalunk. Melegen és hűtve is kínálható. Jó étvágyat a finomsághoz!

simplyrecipes.com

További receptek

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!