Fahéjas csigák

5 - 1 szavazat

Finom és puha csigák fahéjas töltelékkel ízesítve.

Nagyon ízletes és a fahéjas sütik kedvelői számára egy igazi ínyencség.

Hozzávalók:

  • 450 g liszt
  • 60 g cukor
  • egy tasak szárított élesztő
  • 250 ml tej
  • 1 tojás
  • 60 g vaj
  • A töltelékhez:
  • 60 g vaj
  • 110 g cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • A mázhoz:
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál víz

Fahéjas csiga recept

Először összegyúrjuk a tésztát: liszt, élesztő, cukor, langyos tej, olvasztott vaj és a tojás. Amikor a tészta összeállt, rugalmas, és már nem ragad a tál széléhez, letakarjuk, majd egy órát kelesztjük. Eközben alaposan összekeverjük a töltelék hozzávalóit egy másik tálban.

Miután megkelt a tészta még egyszer átgyúrjuk és egy lisztezett felületen kinyújtjuk. Bekenjük a tésztát a töltelékkel, feltekerjük, és végül felszeleteljük.

A szeleteket tepsibe helyezzük és óvatosan lenyomkodjuk őket a tenyerünkkel, majd letakarva 30 percig ismét kelesztjük. 200 fokon körülbelül 20 percig sütjük. A mázhoz összekeverjük a vizet a porcukorral és amint kivesszük a sütőből, azonnal bekenjük a fahéjas csigák tetejét.

Forrás: thesugarhit.com

További receptek

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!