Csokis kekszes sajttortás parfé

Valami édességre lenne szükség gyorsan, és lehetőleg sütés nélkül? Akkor itt az ideje kipróbálni ezt a csokoládés kekszes sajttortás parfét.

Csak néhány pohár kell hozzá, amelyeket rétegről rétegre kell megtölteni. Kitűnő desszert lesz belőle az év minden szakában.

Hozzávalók:

  • 15 db csokoládés keksz
  • ¼ bögre vaj
  • 225 g krémsajt
  • 1 bögre barnacukor
  • 1 kiskanál vanília kivonat
  • 340 g Cool Whip (nálunk nem feltétlenül elérhető, használjunk helyette felvert tejszínhabot)
  • ½ bögre mini csokoládé chips

Csokis kekszes sajttortás parfé recept

Töltsük a csokoládés kekszet egy zárható tasakba, majd egy nyújtófa segítségével törjük össze azokat. Keverjük össze egy tálban az összetört kekszet és az olvasztott vajat. A keveréket osszuk szét 4-6 edénybe (pl. pohárba, üvegbe…)

Egy keverőedényben keverjük össze a barnacukrot és a krémsajtot. Magasabb gyorsasági fokozaton verjük úgy 3-4 percig, az oldalaira tapadt masszát időről időre kaparjuk le. Győződjünk meg arról, hogy nem maradnak csomók a masszánkban. Adjuk hozzá a vanília kivonatot is.

Adjunk hozzá kb. 220 grammot a tejszínhabunkból és ¼ bögrével a mini csokoládé chipsből egy fakanál segítségével. Majd folytassuk a kisebb edényeinkbe való rétegezést ennek a masszának a belekanalazásával. Ha ez megvan, osszuk szét rajtuk a maradék tejszínhabot, majd szórjuk meg a maradék csokoládé chipsszel. A tetejére rakjunk még egy csokoládés kekszet (vagy egy felet).

Tegyük hűtőszekrénybe legalább egy órára, hogy a krémsajt rendesen lehűlhessen.

shugarysweets.com

További receptek