Csoki puding recept! Hogyan készítsünk csokoládé pudingot házilag?

Milyen lenne a világ csokoládé puding nélkül? Az egyik legjobban kedvelt desszert, ugyanakkor a legegyszerűbben is elkészíthető a csoki puding recept. Számos puding recept közül válogathatunk, de mégis úgy érezzük, hogy manapság a puding egy szinte elveszett művészetté vált, pedig egyszerűen és hamar elkészíthető. Az alábbiakban bemutatjuk a csoki puding elkészítését házilag:

Hozzávalók:

  • 600 ml tej
  • 3 tojássárgája
  • 240 ml tejszín
  • 1/4 teáskanál
  • 3 evőkanál keményítő
  • 3 evőkanál kakaó
  • 115 g étcsokoládé
  • 100 g cukor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat

Elkészítés:

Az étcsokoládét apróra vágjuk egy vágódeszkán, kés segítségével. Ez után a keményítőt, a kakaót és a sót összekeverjük egy tálban, majd fokozatosan adjunk hozzá tejszínt folyamatosan keverve a masszát. Ezt követően adjuk hozzá a tojás sárgákat is a masszához és alaposan elkeverjük.

E közben tegyük fel a tejet melegedni és adjuk a cukrot. Amikor a cukor már elolvadt levesszük a tűzről a cukros tejet és folyamatos kavarás mellet fokozatosan hozzáadjuk a masszához. Ez után, immár az egész keveréket, tegyük fel a tűzre ismét és körülbelül 2 percig forraljuk, amíg elkezd sűrűsödni az állaga.

Levesszük a tűzről a kész csoki pudingot és gyorsan hozzáadjuk az apróra vágott étcsokoládét és a vanília kivonatot, majd egy-két perc pihentetés után jól keverjük meg. Kisebb edényekbe öntjük és miután kellőképpen kihűlt a hűtőszekrénybe tároljuk fogyasztásig.

Forrás: thekitchn.com

További receptek