Citromos-mákos amerikai palacsinta

Értékelje a receptet!

Rengeteg olyan recept van, melyek mákosnak vagy éppen citromosnak nevezik magukat a bennük található egy-egy kanálnyi összetevőtől.

Ez az amerikai palacsinta recept azonban nagy mértékben tartalmaz mákot és citromot is egyaránt.

Ez a palacsinta bebizonyítja, hogy kiérdemelten birtokolhatja nevét, hiszen bővelkedik citrom ízben és mákszemes roppanásban is.

Hozzávalók:

  • ¾ bögre finomliszt
  • ¼ bögre teljes kiőrlésű liszt
  • 1/3 bögre cukor
  • 1 ½ kiskanál sütőpor
  • ½ kiskanál szódabikarbóna
  • ¼ kiskanál
  • 1 bögre író
  • Két citrom reszelt héja
  • ¼ bögre friss citromlé (kb. 2 citrom)
  • 3 evőkanál vaj, felolvasztva
  • 1 tojás
  • 1 ½ kiskanál vanília kivonat
  • 1/3 bögre mák

Citromos-mákos amerikai palacsinta recept

Keverjük össze a száraz összetevőket (liszt, cukor, sütőpor, szódabikarbóna, só).

Egy másik edényben keverjük össze a nedvesebb összetevőket úgy, mint az írót, a citromhéjat, a citromlét, a felolvasztott vajat, a tojást és a vanília kivonatot. Erre a keverékre öntsük rá a mákot.

Adjuk hozzá a száraz összetevőkhöz a nedveseket, és keverjük el őket. Ne keverjük túl, ha azt szeretnénk, hogy a palacsintánk könnyű és levegős maradjon. Nem gond, ha maradnak csomók a masszában.

Enyhén kivajazott palacsintasütőben süssük, amíg aranybarna nem lesz mindkét oldala.

Még melegen tálaljuk juharfasziruppal.

theviewfromgreatisland.com

További receptek